Before Birth

Iedere zwangerschap kent uitdagingen

Elke week dat jouw baby zich meer ontwikkelt, gebeurt er bij jou ook heel veel. Niet alleen fysiek, maar juist ook mentaal, emotioneel en spiritueel.
Je eigen transformatieproces weeft zich door je dagelijkse dynamische bestaan en heeft invloed op je werk, relatie en sociale activiteiten.

Tegenwoordig wordt je als zwangere vrouw enorm uitgedaagd door de overload aan informatie. Een kleine studie met beperkte voorbereidingstijd als je je goed wil inlezen op alle onderwerpen. Dan heb nog te factchecken, af te stemmen met je partner en ondertussen bied je weerstand tegen alle ongevraagde en goedbedoelde meningen en adviezen vanuit je omgeving.

De focus ligt veel op de bevalling, logisch, het is een echt grootse gebeurtenis. Je realiseert dat je leven als moeder echt gaat veranderen maar je hebt weinig headspace om daar nu al mee bezig te zijn.

Ondertussen voelt het ook alsof alles onder een vergootglas ligt. Denk je na over de invulling van je werk, bots je af en toe met je partner wanneer je behoefte hebt aan begrip in plaats van altijd die praktische oplossingen en dan nog je lijf. Je groeit hard, er verandert veel en je hebt je continue aan te passen. 

Zwangeren lezen en horen veel. Als verloskundige kreeg ik veel vragen n.a.v. fabels, bakerpraatjes, social media waarheden en omgevings-wijsheden. Generaliserende aannames en overtuigingen ophelderen en in de juiste context zetten, dat alleen al kost zo veel spreekuurtijd dat er weinig ruimte overblijft voor verdieping van het persoonlijke proces.

 

Zwangerschap is een Rite de Passage. Je volgende levensfase; het moeder worden en als lovers ouders zijn, en je schuift ook een generatie op.

Iedere (aanstaande) ouder, heeft onzekerheden. Dat is normaal en goed! Je wordt geconfrontreerd met de verantwoordelijkheid die je voelt voor je baby en je wil het gewoon goed doen. 

De combinatie van moederschap en carriere, de verandering in je relatie maar ook trouw blijven aan jezelf, zeker als je andere keuzes wil maken dan de maatschappelijke norm, zijn veel voorkomende thema’s.

In de periode van zwangerschap tot een aantal weken na de geboorte zijn veel verschillende zorgverleners en instanties betrokken. Na ongeveer 6 weken valt een groot deel hiervan weg.

Ouders hebben behoefte om juist dan met een professional te reflecteren. Een vertrouwd gezicht waar je tijdens je zwangerschap al een band mee hebt opgebouwd. Iemand die een beetje dezelfde kijk heeft op de wereld, aan wie je niet alles opnieuw hoeft uit te leggen of te verantwoorden.

Het is nog niet gewoon om op deze manier begeleid te worden. Ik ben ervan overtuigd dat het je veel rust kan bieden waardoor je ontspannen die start als ouders maakt. 

Before Birth

Een half jaar begeleiding & voorbereiding op je bevalling en het ouderschap mét follow up na de geboorte. Ik ben Claire, Mentor Geboortezorg met 20 jaar expertise als verloskundige en een voorliefde voor natuurlijk & bewust bevallen én ouderschap.

Kennis

Wat je moet weten én vergeten;
Master je mind tijdens de bevalling

Hoe volg jij jouw eigen pad in
het Geboortezorgsysteem

Thema’s nu aandacht geven
omdat later al druk genoeg is

Geen one-size fits all of
traditionele theorie

Tools

Praktische handvaten die je dagelijks kunt inzetten, nu en straks

Gebruik de beste basis of breid uit met je eigen creativiteit

Verbindend met jezelf, je baby en je partner

Fysiek, mentaal, emotioneel, en spiritueel 

Tijd

Gesprekken met jou & je partner

Zorgen, angsten & twijfel bespreken geeft ruimte in je hoofd

Samen sparren en informatie verwerken, inzichtelijk door nuances en juiste context

Geen taboes, keuzehulp o.b.v jouw drijfveren, vrijblijvend advies
Gekke vragen bestaan niet.

Weetjes

Terug naar jezelf

 Tijdens de bevalling en ook daarna sta je super open, bent heel gevoelig én kwetsbaar. Veel vrouwen zeggen zichzelf kwijtgeraakt te zijn in deze periode.

Samenwerking met je zorgverlener

30-40% van de vrouwen kijkt niet goed terug op haar zwangerschap, bevalling of kraambed. 50% heeft met communicatie te maken.

Verbinding

 Slaapgebrek, andere beleving dan verwacht, onbekende obstakels, kort lontje. 80% van de ouders belandt het eerste jaar in een relatiecrisis.

Hoe gaan we het doen

✓ Als wij allebei na het kennismakingsgesprek een ja voelen dan genieten we daar eerst van.

✓ Je ontvangt per mail meteen module 1.

✓ 2 weken na je start bespreken we tijdens de eerste online verdiepings-sessie wat er zowel aan informatie & vragen als aan behoeften & belemmeringen is opgehaald door jullie. Een online sessie is gezamenlijk met je partner.

✓ Je ontvangt tijdens de zwangerschap 7 modules in 14 weken. Je krijgt wekelijkse mailing, dat stimuleert je reflectiemomenten.

✓ Omdat de transformatiefase tijdens de zwangerschap geen lineair proces is omvat het traject een logische opbouw qua topics met de juiste combinatie van kennis & tools en persoonlijke begeleiding voor optimale groei.

✓ Met behulp van reflectieopdrachten, visualisaties, fysieke oefeningen, korte video’s, creatieve meditatie tools en mentor calls word je zelf expert op alle belangrijke vlakken vanuit jouw eigen kernwaarden. 

 

7 Modules; Geboorte, Oorsprong, NU, Belichaam, Mind, Systeem, 4de Trimester

Wekelijkse mix van elementen uit elk thema, de beste selectie en combinatie uit 20 jaar ervaring, ondersteund met mentoring voor persoonlijk proces.

Veelgestelde vragen

Ik zou graag met andere ouders in contact komen, is dat mogelijk?

Dat zou ik heel graag willen bieden! Als nieuwe vorm van mijn aanbod heb ik te maken met de start fase. Voor groei heb ik tijd en zwangeren nodig 🙃

Dus ben je enthousiast over mijn programma, deel dat gerust. Op deze manier helpt iedereen elkaar en is het mogelijk om aanstaande ouders met elkaar in contact te brengen. 

 

Hoeveel tijd ben ik kwijt met dit programma?

Korte termijn versus lange termijn, je levert nu een stukje van je tijd in om straks ontspanning te ervaren. Stress is een energielek en kost uiteindelijk meer dan de tijd die je nu in jezelf investeert.

Wij zijn zwanger van een tweede kindje, hoe weet ik of deze cursus nog wat toevoegt?

Wat leuk dat je toch nog de moeite neemt om je te verdiepen! Blijkbaar ben je op zoek naar iets wat je nog mist. Je weet al meer dan tijdens je eerste zwangerschap en ik weet zeker dat dit programma je positief gaat helpen om de verandering van een gezin van 3 naar 4 personen te maken.

 

Ik ben zwanger en onder begeleiding van de gynaecoloog, is dit programma ook geschikt voor mij?

Jazeker! Het programma is zo ingericht dat jullie een voorbereiding krijgen die past in elke persoonlijke situatie.

 

Als jij, samen met je partner een bevalling wil vanuit rust, plezier en gezonde spanning

waardoor je met meer zelfvertrouwen een optimale start maakt voor jullie gezin dan weet je dat je met dit programma er alles aan hebt gedaan om het zo goed mogelijk te laten verlopen.