Before Birth

Maatwerk omdat jij uniek bent!

Before Birth daagt je uit, zonder de druk op te voeren

Elke week dat jouw baby zich ontwikkelt, gebeurt er bij jou ook heel veel. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal, emotioneel en mogelijk spiritueel.
Before birth weeft je eigen transformatieproces door je dagelijkse dynamische bestaan en heeft een positieve invloed op je relatie, sociale leven en werk.

Je wordt als zwangere vrouw enorm uitgedaagd door de overload aan nieuwe informatie.
Alles raakt aan je emotionele zijn, je wilt het beste voor jou en je kindje.

Fysieke groei neemt ruimte in, je moet je continue aanpassen en je grenzen opnieuw onderzoeken. Je comfortzone 

 

Ondertussen ligt ook alles onder een vergootglas. Je verleden en je toekomst komen hier samen. Je denkt na over de invulling van je werk, botst af en toe met je partner wanneer je behoefte hebt aan begrip in plaats van praktische oplossingen. 

Zwangeren lezen en horen veel. Als verloskundige kreeg ik veel vragen n.a.v. fabels, bakerpraatjes, social media waarheden en omgevings-wijsheden. Aannames en overtuigingen ophelderen en in de juiste context zetten, dat alleen al kost zo veel spreekuurtijd dat er weinig ruimte overblijft voor verdieping van het persoonlijke proces.

Rite de Passage

 

Zwangerschap, en ook de geboorte, zijn overgangsfases. Moeder en Vader worden, als lovers ouders zijn. Je schuift een generatie op. Voor een baby betekent dat van een afhankelijk leven, verbonden door de navelstreng met moeder, naar een eerste  loslaten en een nieuwe manier van verbinden ervaren.

Iedere (aanstaande) ouder, heeft onzekerheden. Dat is normaal en goed! Je wordt geconfrontreerd met de verantwoordelijkheid die je voelt voor je baby en je wil het gewoon goed doen.

De combinatie van moederschap en carriere, de verandering in je relatie maar ook trouw blijven aan jezelf zijn veel voorkomende gespreksthema’s. Zeker als je andere keuzes wil maken dan de maatschappelijke norm of adviezen, dan heb je extra drempels over te gaan.

In de periode van zwangerschap tot een aantal weken na de geboorte zijn er veel verschillende zorgverleners en instanties betrokken en na ongeveer 6 weken valt een groot deel hiervan weg.

Ouders zeggen juist dan behoefte te hebben om met een professional te reflecteren. Een bekend gezicht waar je tijdens je zwangerschap al een vertrouwde relatie mee hebt opgebouwd. Iemand die een beetje dezelfde kijk heeft op de wereld, aan wie je niet alles opnieuw hoeft uit te leggen of te verantwoorden.

Het is nog niet gewoon om op deze manier begeleid te worden. Ik ben ervan overtuigd dat het je veel rust kan bieden waardoor je echt een ontspannen start maakt als nieuwe ouders.

Maatwerk

Een half jaar begeleiding & voorbereiding op je bevalling en het ouderschap mét follow up na de geboorte. Ik ben Claire, Mentor Geboortezorg met 20 jaar expertise als verloskundige en een voorliefde voor natuurlijk & bewust bevallen én ouderschap.

Kennis

Wat je moet weten zodat je lichamelijke sensaties en voorkomende situaties herkent.

Jouw eigen pad volgen in
het Geboortezorgsysteem

Thema’s nu aandacht geven
omdat later al druk genoeg is

Regie vanuit flow, logica, strategie en vertrouwen

Tools

Praktische yoga oefeningen die je dagelijks kunt inzetten, nu en straks

Meditatie, visualisatie en journal

Verbinding met jezelf, je baby en je partner

Master je mind en werk met je lijf

Tijd

Gesprekken met jou & je partner om;

Zorgen, angsten & twijfel om te zetten naar rust, vertrouwen en ontspanning

Geen taboes, in een transformatie proces komt alles aan het licht. Werken met gedachten en emoties zorgt voor groei. 

Jullie verschil in beleving en gedrag benutten voor een hechte relatie.

 

Zij gingen je voor

Jenny & Levent; Gesprekken met Claire werkte zeer onthaastend in ons druk bestaan en zo namen we ook genoeg tijd en aandacht voor de komst van ons tweede kindje.

Wat was het een voorrecht dat Claire op ons pad is gekomen en ons heeft begeleid tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd van ons tweede kindje. Juist omdat ons leven al druk genoeg was, vonden we het heel belangrijk om ook genoeg de tijd en aandacht te nemen voor de komst van ons tweede kindje. Claire is een hele liefdevolle, open en warme persoonlijkheid. Ze heeft ontzettend veel geduld, kan goed luisteren en ze zegt de juiste dingen op het juiste moment. De combinatie van haar wijsheid, levenservaring en enorme ervaring als verloskundige, was een mooie basis voor alle gesprekken. In eerste instantie had ik niet verwacht dat we alle gesprekken met z’n tweeën zouden doen, mijn partner en ik. Maar het was zo’n fijn moment samen, met z’n tweeën, onder begeleiding van Claire. De tijd stond dan even stil, met alle aandacht voor ons kindje en voor elkaar. Mijn partner was ook heel blij met alle gesprekken, het gaf hem meer inzicht in het proces, wat er bij mij (als zwangere) allemaal speelde en het werkte zeer onthaastend in ons druk bestaan. Ik zou iedere (aanstaande) jonge ouder een Claire toewensen. Mede door haar kijken wij heel erg goed terug op de reis (zwangerschap, bevalling & kraamtijd) naar ons tweede kindje.

Romy; Met de juiste vragen wist Claire voor ons belangrijke thema's aan het licht te brengen.

Vanaf het begin voelden wij ons direct vertrouwd bij Claire. Door haar warme, open houding en de juiste vragen wist zij voor ons belangrijke thema’s aan het licht te brengen die ons bezighielden tijdens mijn zwangerschap. Er gebeurde zoveel en het voelde echt alsof mijn partner en ik een reis/ transformatie doormaakten waar Claire ons in kon begeleiden. Onze rol ten opzichte van elkaar, onze visie op de wereld, keuzes voor ons kindje en zicht op onze eigen patronen. Ook het belang van hechting en het maken van een goede start: ik wilde ontzettend graag een natuurlijke bevalling, op eigen kracht in vertrouwen dat mijn lichaam wist wat het zou moeten doen. Claire haar expertise mbt geboorte en nuchtere kijk hielp ontzettend goed in de voorbereiding hierop, en zij heeft ons altijd op een fijne manier kunnen adviseren en bijstaan. Ik had me geen beter proces en begeleiding kunnen wensen en de gewenste thuisgeboorte van onze dochter was de meest bijzondere ervaring uit ons leven.

Bing; Claire schiep voor ons de ruimte om uit te vinden wat voor ons belangrijk was in de voorbereiding naar de geboorte van onze zoon.

Wij voelde ons meteen enorm op onze gemak bij Claire. Elke keer keken we uit naar ons gesprek. Het voelde veilig om alles te delen waar we mee zaten of wat ons bezighield. Ze schiep voor ons de ruimte om uit te vinden wat voor ons belangrijk was in de voorbereiding naar de geboorte van onze zoon. Claire is enorm warm en liefdevol wist ons op de juiste momenten de juiste vragen te stellen wat deze bijzondere tijd voor ons samen als stel nog extra bijzonder werd. Claire zag ons. 

Weetjes

Terug naar jezelf

Tijdens de bevalling en ook daarna sta je super open, bent heel gevoelig én kwetsbaar. Veel vrouwen zeggen zichzelf kwijtgeraakt te zijn in deze periode.

Samenwerking met je zorgverlener

30-40% van de vrouwen kijkt niet goed terug op haar zwangerschap, bevalling of kraambed. 50% heeft met communicatie te maken.

Verbinding

Slaapgebrek, andere beleving dan verwacht, onbekende obstakels, kort lontje. 80% van de ouders belandt het eerste jaar in een relatiecrisis.

7 Modules; Geboorte, Oorsprong, NU, Belichaam, Mind, Systeem, 4de Trimester

Wekelijkse mix van elementen uit elk thema, de beste selectie en combinatie uit 20 jaar ervaring, ondersteund met mentoring voor persoonlijk proces.

Hoe gaan we het doen

✓ Als wij allebei na het kennismakingsgesprek een ja voelen dan genieten we daar eerst van.

✓ Je ontvangt per mail meteen module 1.

✓ 2 weken na je start hebben we ons eerste verdiepings-gesprek. De sessie is online en samen met je partner.

✓ Je ontvangt tijdens de zwangerschap 7 modules in 14 weken. Je krijgt wekelijkse mail.

✓ Omdat de transformatiefase tijdens de zwangerschap geen lineair proces is het traject logisch opgebouwd qua topics, juiste combinatie van kennis & tools en persoonlijke begeleiding voor optimale groei.

✓ Met behulp van reflectieopdrachten, visualisaties, fysieke oefeningen, korte video’s, creatieve meditatie tools en mentor calls word je zelf expert op alle belangrijke vlakken vanuit jouw eigen kernwaarden. 

 

Veelgestelde vragen

Ik zou graag met andere ouders in contact komen, is dat mogelijk?

Dat zou ik heel graag willen bieden! Als nieuwe vorm van mijn aanbod heb ik te maken met de start fase. Voor groei heb ik tijd en zwangeren nodig 🙃

Dus ben je enthousiast over mijn programma, deel dat gerust. Op deze manier helpt iedereen elkaar en is het mogelijk om aanstaande ouders met elkaar in contact te brengen. 

 

Hoeveel tijd ben ik kwijt met dit programma?

Korte termijn versus lange termijn, je levert nu een stukje van je tijd in om straks ontspanning te ervaren. Stress is een energielek en kost uiteindelijk meer dan de tijd die je nu in jezelf investeert.

Ben je ook bij de bevalling?

Met dit programma heb je mij op dat moment niet nodig. Je weet wat je wil, wat je moet doen als je het even niet meer weet en je durft het onbekende tegemoet te gaan met je allerbeste maatje naast, je partner.

Wij zijn zwanger van een tweede kindje, hoe weet ik of deze cursus nog wat toevoegt?

Wat leuk dat je toch nog de moeite neemt om je te verdiepen! Blijkbaar ben je op zoek naar iets wat je nog mist. Je weet al meer dan tijdens je eerste zwangerschap en ik weet zeker dat dit programma je positief gaat helpen om de verandering van een gezin van 3 naar 4 personen te maken.

 

Ik ben zwanger en onder begeleiding van de gynaecoloog, is dit programma ook geschikt voor mij?

Jazeker! Het programma is zo ingericht dat jullie een voorbereiding krijgen die past in elke persoonlijke situatie.

 

Als jij, samen met je partner een bevalling wil vanuit rust, plezier en gezonde spanning

waardoor je met meer zelfvertrouwen een optimale start maakt voor jullie gezin dan weet je dat je met dit programma er alles aan hebt gedaan om het zo goed mogelijk te laten verlopen.