Before Birth

Transformatie in hoog tempo vraagt vertraging voor ontwikkeling 


 

Een half jaar begeleiding lijkt lang maar is zo voorbij. Ik heb het niet voor niets zo ingericht. Veel nieuwe informatie, verschillende zorgverleners, logistiek rond je bevalling en ook nog je kraamperiode. Het kost veel tijd en energie om alles in de context voor jouw persoonlijke verhaal te zetten. En die energie kun je best beter benutten. Daarom ook een follow up na de geboorte. Zodat jij niet, zoals zovelen na een paar weken in een gat valt.

Je leven tot nu toe gaat lekker. Je weet hoe je je doelen op de rit krijgt, een tandje bijzetten is geen probleem voor je. Waar anderen naar rechts gaan sla jij vaker af naar links. Daar laat je je verrassen en die kans pak je.

Ook je aanstaande bevalling en het moeder worden zie je voor je. Je hebt een visie, zoektermen en je bent al ontiegelijk veel kennis en inspiratie rijker.

Ondertussen vliegen de weken voorbij, heb je inmiddels meer vragen dan antwoorden.
Je hebt vertrouwen in de natuur en in jezelf. Gelukkig, maar is dat genoeg om die droombevalling waar te maken?

Ik ben altijd benieuwd wat vrouwen hopen te bereiken als hun droom uitkomt, welk gevoel hou je daar aan over en wat doet dat met jou?

Wat als je het anders ervaart dan vooraf gehoopt?
Kun je ook dan voluit voelen dat het precies de bevalling was die goed was voor jou? En dat je daar je kracht, wijsheid en liefde voor jezelf uit haalt.

Hoe klinkt dat;  jezelf zó vertrouwen omdat je voelt wat je echt nodig hebt en daar zelf gevolg aan kan geven en daardoor in staat bent om autonome keuzes te maken. No matter welke situatie je je in bevindt, dan weet je de magie van een geboorte vol te beleven.

 

 

Veel vragen die ik als verloskundige kreeg kwamen voort uit wat zwangeren gehoord of gelezen hadden. Fabels, bakerpraatjes, social media waarheden en omgevings-wijsheden. Generaliserende aannames en overtuigingen ophelderen en in de juiste context zetten, dat alleen al kost zo veel spreekuurtijd dat er weinig ruimte overblijft voor verdieping van het persoonlijke proces.

Wat vergezocht lijkt is dichterbij in realiteit.

Terug naar jezelf

Tijdens de bevalling en ook daarna sta je super open, bent heel gevoelig én kwetsbaar. Veel vrouwen zeggen zichzelf kwijtgeraakt te zijn in deze periode.

Samenwerking tussen jou en je zorgverlener

30-40% van de vrouwen kijkt niet goed terug op haar zwangerschap, bevalling of kraambed. 50% heeft met communicatie te maken. 

Verbinding

Slaapgebrek, andere beleving dan verwacht, onbekende obstakels, kort lontje. 80% van de ouders belandt het eerste jaar in een relatiecrisis.

Het beste willen voor je kind is de bron van je eigen verlangen

 

Het is niet mijn bedoeling om je angst aan te jagen. Mijn programma komt voort uit de gesprekken die ik met ouders had ná de bevalling. Tijdens en na hun emotionele rollercoaster. Met eenzelfde conclusie, tijd voor voorbereiding andere stijl. Anno 2023.

Nogmaals, de veerkracht van een mens is groot. Al lopend op je tandvlees zet je je tanden nog wat steviger op elkaar. Veel kracht, weinig veer.

Het kan lichter, plezieriger.
Of het nu angst is om jezelf te verliezen tijdens de bevalling of voor onnodige interventies of het onbekende.

Als je angst getriggerd wordt leidt dat naar jouw fight-flight of freeze reactie en dat is disfunctioneel gedrag vanuit oude patronen.

 

Als je de stenen op je weg laat liggen, struikelen je kinderen erover

Met affirmaties en methoden werk je aan de oppervlakte van je gedrag.
Maar als je tijdens je bevalling op je kwetsbaarst bent en je niet meer helder en krachtig bent maar blurry. Dan bevind je je dieper onder de oppervlakte en dat is een andere emotionele laag. Verlies je dan jezelf, dan ook je regie, je woorden, je grenzen en je vertrouwen. Zo’n sneeuwbaleffect met alweer een volgende wee waar je je op moet concentreren.

De paradox van het verhaal? Zelf emotioneel wel-zijn is het beste wat je voor je kind kan doen.

 

Zwangerschap is een Rite de Passage. Je volgende levensfase; het moeder worden, als lovers ouders zijn, je schuift een generatie op.

Het voorbereiden op je droombevalling houdt voor jou meer in dan trucjes en methoden leren. Je wil je deze paar maanden in investeren in deze transformatiefase.

Je bent klaar voor een shift in je overtuigingen, patronen & communicatie.

Je bent verbindend i.t.t. polariserend.

Je houd ervan om verrast en geïnspireerd te worden en gelooft in win-win-win.

Je wilt je samen mét je partner voorbereiden op het ouderschap.

Ik faciliteer een holding space voor jouw proces. Een half jaar lang continuïteit in een duidelijk programma levert je juist tijd op voor eigen in of-aanvulling.

 

LifeTime Experience

Als jij van de lange termijn visies bent en het waard vindt duurzaam in jezelf te investeren. Je realiseert je dat ontwikkeling een life-long proces is en je zwangerschap en bevalling als een katalysator werkt. 

Dan deel je mijn visie. Dan ben je bewust in plaats van bewust willen doen. Met je mind & body. Nu, straks, met jezelf en in relatie met je dierbaren & alle anderen waar je mee in contact bent.

Je groeit in de nieuwe versie van jezelf. Vrij van oude patronen, overtuigingen en blinde vlekken. Je voelt je veilig en vertrouwd in en met jezelf en hebt daardoor een wezenlijke verbinding met je partner, baby en alle anderen waarmee jij in contact bent.

Als je jezelf of jouw wensen herkent in wat ik schrijf dan nodig ik je uit voor een kennismakingsgesprek.  Lees hieronder nog even hoe mijn programma eruit ziet voordat je instapt.

Hoe gaan we het doen

✓ Als wij allebei na het kennismakingsgesprek een ja voelen dan genieten we daar eerst van.

✓ Je ontvangt per mail meteen module 1.

✓ 2 weken na je start bespreken we tijdens de eerste online 2:1 verdiepings-sessie wat er zowel aan informatie & vragen als aan behoeften & belemmeringen is opgehaald door jullie. Een online sessie is dan ook met ons 3.

✓ Je ontvangt tijdens de zwangerschap 7 modules in 14 weken. Om overload te beperken krijg je een wekelijkse mailing.

✓ Omdat de transformatiefase tijdens de zwangerschap geen lineair proces is omvat het traject een logische opbouw qua topics met de juiste combinatie van kennis & tools en persoonlijke begeleiding voor optimale groei.

✓ Met behulp van reflectieopdrachten, visualisaties, fysieke oefeningen, korte video’s, creatieve meditatie tools en mentor calls word je zelf expert op alle belangrijke vlakken vanuit jouw eigen kernwaarden. 

 

7 Modules; Geboorte, Oorsprong, NU, Belichaam, Mind, Systeem, 4de Trimester

Wekelijkse mix van elementen uit elk thema, de beste selectie en combinatie uit 20 jaar ervaring, ondersteund met mentoring voor persoonlijk proces.

Veelgestelde vragen

Ik zou graag met andere ouders in contact komen, is dat mogelijk?

Dat zou ik heel graag willen bieden! Als nieuwe vorm van mijn aanbod heb ik te maken met de start fase. Voor groei heb ik tijd en zwangeren nodig 🙃

Dus ben je enthousiast over mijn programma, deel dat gerust. Op deze manier helpt iedereen elkaar en is het mogelijk om aanstaande ouders met elkaar in contact te brengen. 

 

Hoeveel tijd ben ik kwijt met dit programma?

Korte termijn versus lange termijn, je levert nu een stukje van je tijd in om straks ontspanning te ervaren. Stress is een energielek en kost uiteindelijk meer dan de tijd die je nu in jezelf investeert.

Wij zijn zwanger van een tweede kindje, hoe weet ik of deze cursus nog wat toevoegt?

Wat leuk dat je toch nog de moeite neemt om je te verdiepen! Blijkbaar ben je op zoek naar iets wat je nog mist. Je weet al meer dan tijdens je eerste zwangerschap en ik weet zeker dat dit programma je positief gaat helpen om de verandering van een gezin van 3 naar 4 personen te maken.

 

Ik ben zwanger en onder begeleiding van de gynaecoloog, is dit programma ook geschikt voor mij?

Jazeker! Het programma is zo ingericht dat jullie een voorbereiding krijgen die past in elke persoonlijke situatie.

 

Als jij, samen met je partner een bevalling wil vanuit rust, plezier en gezonde spanning

waardoor je met meer zelfvertrouwen een optimale start maakt voor jullie gezin dan weet je dat je met dit programma er alles aan hebt gedaan om het zo goed mogelijk te laten verlopen.