Eeuwige student, woordspelingen, vers gras in de lente, rijst met currys, rode wijn, muziek, zon en zee.

Film: La Vita e bella
Boek: Poesje Nel (Dick Bruna)

Mijn naam is Claire, welkom !

Wat is de zin van het leven?

1973 Geboren worden, onstuimig en met grote snelheid viel ik eruit, onverwacht op de trap onderweg naar boven.
Toevallig kwam óok ik in mijn leven in situaties die mij uitdaagden én heb veel keuzes gemaakt waarbij ik uitdagingen actief opzocht. De ene keus met een meer tevreden uitkomst dan de ander. Ik leerde beter te begrijpen hoe ik keuzes maakte en welk gedrag ik kan kiezen in een situatie waar ik niet direct regie of controle over heb.

Met de vraag ‘waarom?’ kan ik zelf niet zoveel.
Graag stel ik een vraag die begint met ‘hoe’, ‘wie’ of ‘wat’…(vul maar in).

Naast zelfonderzoek, naar mij zelf en anderen, put ik ook uit bronnen als vriendschappen, leraren, filosofie, praktische kennis uit scholing, trainingen, boeken, toevallige ontmoetingen én de natuur.

Na mijn middelbare school heb ik lang in de horeca gewerkt. Ik werd moeder van een zoon en studeerde verloskunde in Limburg. In 2006 werd ik partner in een verloskundigenpraktijk in Uithoorn en dat is tot op vandaag mijn bron van inspiratie.

Geboren worden doe je fysiek één keer, aan het begin van je leven. Door je leven heen word je uitgenodigd te groeien, te transformeren. Ook dat is een soort geboorte.
Het betekent loslaten van het oude bekende en leren leven met het nieuwe, nog onbekende.
Sommige ervaringen of uitdagingen ga je geleidelijk of gemakkelijker aan dan andere. Anderen zijn echt spannend.
Soms heb je geen keus, dan overkomt je iets. De enige keuze is dan: hoe ga je verder? Waar haal je je moed of zin vandaan om de volgende stap te zetten? Hoe krijg je (weer) vertrouwen?

En daar raakt mijn taak als vroedvrouw aan die van coach.
Begeleiden bij geboorte en transformatieprocessen. In 2019 rondde ik de opleiding holistisch coach af en nu, 2021, heb ik ruimte gemaakt naast mijn werk als verloskundige want;
Éen van de dingen die mijn leven zin geven, is anderen te mogen ondersteunen bij het vinden van antwoorden, jouw ’hoe’, ‘wie’ of  ‘wat..?’

Aarzel niet bij vragen of twijfels vrijblijvend te bellen. Een telefoongesprek kan wellicht opheldering geven. Je bent welkom om te vertellen.