After Birth

Moeder, verlof is geen "vakantie". Welkom in je PostPartumPeriode

 

Lekker, in je slaapkamer cocoonen, tuttebellen met je baby. Beetje borstvoeding geven, knuffelen, lekker tukkie doen en heerlijk eten dat je al in de vriezer hebt liggen. Not.At.All.
Je ligt tussen kussens, tissues, en spuugdoekjes. Eten doe je hap snap tussendoor, wel echt heel goed voorbereid (!) en knuffelen en voeden is een non-stop bezigheid. Als iedereen slaapt, en jij niet, voelt het soms zwaar en eenzaam.

Samen wennen in de eerste weken, dankzij het vaderschapsverlof, zodat jullie met elkaar kunnen genieten. Het gezin waar je van droomde is werkelijkheid. Die weken vlogen voorbij, je partner is alweer aan het werk, en zelfs blij met de afwisseling en jij? Jij probeert structuur te houden in dag en maar er komt niks uit je handen van wat je had voorgenomen.

Je zag het zo voor je, stralend en sereen als moeder. Die momenten zijn er zeker, maar tegelijk zie je je wallen onder je ogen donkerder worden en je energiepeil is laag. Ook je bevalling, hoe goed het ook ging, je denkt er vaak aan terug. Je kan het niet goed beschrijven maar zoveel gedachten en gevoelens gingen door je heen, dat had je nooit voorzien.

Hoe kan het dat je jezelf zo mixed-up voelt. Zijn dat nog steeds de hormonen? Hoort dit er gewoon bij? Wanneer wordt het dan beter, rustiger?

Goed nieuws, je bent niet de enige die deze periode anders beleefd dan van te voren bedacht. Het gebeurt de beste, ondanks goede voorbereiding en de op papier mooiste bevalling. De ‘vergissing’ dat de periode na de bevalling een van rust & genieten is, is dat je rust Nódig hebt om te kunnen genieten. Dat is paradoxaal. Je “Tropenjaar” begint meteen in de eerste week, zo ongeveer vanaf dag 2 of 3 na de bevalling. Als je adrenalinepiek gedaald is. Jaar is ook een understatement, maar houd moed, je vindt je weg erin!

Dat 4de trimester was toch een periode van relaxt genieten? Het is allesbehalve dat! Je doucht je niet voor de middag, je bent 24/7 met voeding bezig maar zelf eet je hap snap tussendoor en je bent zóoo moe. Ja, je krijgt er zeker wat moois voor terug maar jezelf ben je een beetje kwijt.

Misschien vind je het lastigste nog wel dat je dit hele avontuur zo onderschat hebt. Jij, met je oervertrouwen én realistische blik. Maar, kom op, het is een fase en ook jij komt er vast wel doorheen ;).

Groei in je nieuwe zelf

Samen nemen we je ervaring van de bevalling, geboorte en eerste kraamperiode helemaal door. Eerst luchten. Hieruit volgen voldoende ingangen en die koppel je  aan je wensen, verlangens om vervolgens praktisch te integreren in je dagelijks leven. Geduld en ruimte vrijmaken voor dit proces zorgt voor rust & ontspanning. Dat werkt niet alleen voor jou goed maar voor je hele gezin.

Klaar met alle goedbedoelde adviezen

  • Vertrouwen hebben in jezelf, je partner én je baby passend bij jouw manier van leven.
  • Adviezen, oplossingen en tips van anderen wel kunnen horen en zonder irritatie daaruit kunnen pikken wat voor jou goed voelt of vriendelijk voor bedanken.
  • Samen met je partner vanuit de basis je nieuwe leven vormgeven.

Vergroot je veerkracht

Je pakt op wat fysiek en mentaal nodig is voor jouw herstel. Je kan tijd voor jouzelf vrijmaken zonder dat je je schuldig voelt naar je baby of partner, juist wanneer je denkt dat jij echt diegene bent die er nu moet zijn omdat zij dat nodig hebben. Ik spreek graag met allebei de ouders, dan is er veel sneller een goede afstemming en vooruitgang.

Herken je dat?

 

Je hoeft geen trauma te hebben om hulp te vragen. Het kan zoveel relaxter juist omdat je het jezelf gunt.

Kijk je het nog een weekje aan? Tuurlijk gaat het op den duur meer vanzelf. Je groeit zelf mee met je baby. 

Maar ik vind het zo zonde als ik van vrouwen hoor dat ze, wanneer ik vertel wat ik doe, achteraf gezien graag die support hadden gehad. 

Langzaam verandert er iets, wordt er meer gesproken over deze periode waar gewoon niet elke dag roze is. Wanneer slaapgebrek en continue aanpassing echt invloed heeft op je brein en logisch redeneren daardoor vertroebelt. 

Je wilt het zo goed doen voor jouw kind en tegelijk zorgt dat voor een hoge druk, spanning. Welke keuze is nu de juiste, zijn er andere opties, bij wie moet je zijn met een bepaalde hulpvraag en waar moet je dan op letten? 

Stop met je groot houden of alles zelf willen uitzoeken en gun jezelf meer ontspanning en rust zodat je meer genietmomenten ervaart. Plan een kennismakingsgesprek in en vertel me dan wat voor jou belangrijk is.

 

Gun jezelf wat support

 

Deze tijd is te kostbaar om af te wachten, creëer meer rust, plezier en vertrouwen.
In een kennismakingsgesprek zorg ik ervoor dat het sowieso nuttig wordt.

 

6 + 3 =

Wat levert het jou op?

Ik help jullie als gezin in een periode die het meest onderschat wordt en
een vertrouwd professioneel aanspreekpunt gemist wordt.
Twijfels, die ontstaan omdat theorie verschilt met de praktijk, of door invloed van de goedbedoelde adviezen, maken plaats voor zelfvertrouwen. Meer rust in je hoofd en daardoor ook in je lijf. Ontspanning in je relatie. Vrij en in vertrouwen in plaats van schuld of schaamte. Als er specifieke hulp nodig is, bijvoorbeeld bij borstvoeding, dan kijk ik in mijn netwerk of er iemand bij jou past. En ik denk mee wat belangrijk is bij het maken van keuzes die bij jullie passen.

 

3 maanden coaching; Je nieuwe zelf leren kennen hoef je niet alleen te doen

Offline support en online gesprekken voor jou, om jouw nieuwe leven en grootste ervaring de tijd en aandacht te geven die het nodig heeft.

Veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik terecht?

Het kennismakingsgesprek plannen we z.s.m. samen in. Als je dan een ja voelt, is het eerste mentorgesprek binnen de eerstvolgende 2 weken

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan opdrachten?

Het is de bedoeling dat je geen tijd kwijtraakt. In plaats van het gevoel dat je nog meer moet ga je meer rust ervaren. Dat levert energie op. Omdat ik weet hoe kostbaar tijd & energie zijn is dat juist de insteek. Praktische, efficiente en impactvolle vaardigheden die je meteen in je dagelijks leven kan integreren.

Ik weet nog niet of ik alleen of samen met mijn partner die gesprekken wil

Je hoeft niet alles te weten. We kunnen in een kennismakingsgesprek erachter komen wat voor jou/jullie past. Er zijn meer gesprekken en je kunt per afspraak besluiten of je alleen of samen deelneemt.

Als jij vindt dat je genoeg geduld hebt gehad en klaar bent met wachten tot je echt kan genieten van het moederschap

waardoor je lekkerder in je vel zit, niet meer zo snel emotioneel omver geblazen wordt, je een fijne partner & moeder bent en weer zin hebt om met vriendinnen af te spreken omdat je daar energie van krijgt.