After Birth

Achter de roze bril

 

Daar lig je dan in bed. Niet je kraambed, dat is al een paar weken geleden. Nu, midden in de nacht heb je je kleine moppie op je borst. Zelf lig je tussen de tissues, spuugdoekjes, kussens en kolf hulpstukken. Op deze momenten, als alles en iedereen slaapt, voelt het nog zwaarder en eenzamer. 

De voedingsmomenten gaan best oké ofzo. Je hebt enigszins een structuur opgebouwd en ondanks dat je daar wat handiger in bent geworden, zijn de pauzes ertussen nog steeds te kort om echt bij te tanken.

Je zag het zo voor je, hoe je knus en sereen straalde als moeder, maar de film waarin je nu bent beland, absoluut opposite. En die bevalling, allesbehalve spiritueel. Het was gewoon heftig! Hoe is het mogelijk, jij, die je zo goed had voorbereid op de geboorte en wist wat je moest doen om in je bubbel te blijven.

Op zich ging het eigenlijk best goed, zo ongeveer volgens het boekje. Dat hoor je ook continue om je heen, hoe goed je het hebt gedaan. De foto’s zijn ook fantastisch, zoals je had gehoopt. Maar hoe je je nu voelt lijkt in de verste verte niet op wat je had bedacht.

Hoe kan het dat je jezelf zo mixed-up voelt. Zijn dat nog steeds de hormonen? Hoort dit er gewoon bij? Maar wanneer wordt het dan beter?

Dat 4de trimester was toch een periode van relaxt genieten? Het is allesbehalve dat! Je doucht je niet voor de middag, je bent 24/7 met voeding bezig maar zelf eet je hap snap tussendoor en je bent zóoo moe. Ja, je krijgt er zeker wat moois voor terug maar jezelf ben je wel kwijt.

Misschien vind je het lastigste nog wel dat gevoel dat je dit hele avontuur zo onderschat hebt. Jij, met je oervertrouwen én realistische blik. Dat frustreert enorm en maakt je tegelijk zo verdrietig. Op die momenten voel je je eerder zielig dan die krachtige vrouw.

Goed nieuws, je bent niet de enige die deze periode anders beleefd dan van te voren bedacht. Het gebeurt de beste, ondanks goede voorbereiding en de op papier mooiste bevalling. De ‘vergissing’ dat de periode na de bevalling een van rust & genieten is, is dat je rust Nódig hebt om te kunnen genieten. Dat is paradoxaal. Je “Tropenjaar” begint meteen in de eerste week, zo ongeveer vanaf dag 2 of 3 na de bevalling. Als je adrenalinepiek gedaald is. Maar houd moed, je kunt er je weg in vinden!

Tussen wens en werkelijkheid

Groei in je nieuwe zelf

Je bent jezelf niet. Natuurlijk weet je dat een zwangerschap en bevalling transformerend is maar je vraagt je regelmatig af hoe lang dat proces duurt.

Klaar met alle goedbedoelde adviezen

Je volgt zo graag je eigen pad en tegelijk ben je je houvast kwijt. Ondanks je positieve mindset, je gevoel verandert niet. Je bent niet ontspannen terwijl je zo je best doet.

Vergroot je veerkracht

Het is zo gek, je hebt niet het gevoel dat je getraumatiseerd bent na je bevalling maar je lontje is wel heel kort. Je relativeert je slaapgebrek, je knuffelt je baby en tegelijk voel je je schuldig dat je af en toe verlangt naar de tijd voor de bevalling.

Ken je deze gedachten?

 

Ga je het nog een weekje aankijken, in de hoop dat het dan beter gaat? Dat er weer een dag voorbij vloog, niks uit je handen is gekomen en dat je partner dan ook asjeblieft thuisbezorgd regelt als hij thuiskomt.
Of dat je toch die afspraak met je vriendin nog een keer verzet omdat je echt de energie niet voelt om gezellig te doen.
Blijf je dezelfde affirmaties herhalen terwijl je het dit moment zelf niet meer gelooft.
Ga je jezelf nou echt een slechte moeder voelen omdat je snakt naar me-time?

Stop met je groot houden en plan een kennismakingsgesprek in, zodat ik met je mee kan denken hoe je jezelf vanuit deze situatie weer back on track krijgt door te zien wat jij nodig hebt en hoe je dat creëert.

 

Gun jezelf wat support

 

Deze tijd is te kostbaar om af te wachten tot je jezelf weer herkent.
Ik maak graag kennis met jou.

 

11 + 5 =

Wat levert het jou op?

Je kunt weer voelen dat je leeft en niet dat je geleefd wordt. Meer rust in je hoofd en daardoor ook in je lijf. Ontspanning in je relatie. Vrij en in vertrouwen in plaats van schuld of schaamte.

 

Een 12 weken stappenplan, leer je herboren zelf kennen

Wekelijkse offline support en 4 online mentorgesprekken voor jou om jouw life event de tijd en aandacht te geven die het nodig heeft.

Veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik terecht?

Het kennismakingsgesprek vindt meestal binnen 2 werkdagen plaats. Als je dan een ja voelt, plannen we samen het eerste mentorgesprek in binnen de eerstvolgende 2 weken

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan opdrachten?

Het is de bedoeling dat je geen tijd kwijtraakt. In plaats van het gevoel dat je nog meer moet ga je meer rust ervaren. Dat levert energie op. Omdat ik weet hoe kostbaar tijd & energie zijn is dat juist de insteek. Praktische, efficiente en impactvolle vaardigheden die je meteen in je dagelijks leven kan integreren.

Ik weet nog niet of ik alleen of samen met mijn partner die gesprekken wil

Je hoeft niet alles te weten. We kunnen in een kennismakingsgesprek erachter komen wat voor jou/jullie past. Er zijn 4 gesprekken en je kunt per afspraak besluiten of je alleen of samen deelneemt.

Als jij vindt dat je genoeg geduld hebt gehad en klaar bent met wachten tot je echt kan genieten van het moederschap

waardoor je lekkerder in je vel zit, niet meer zo snel emotioneel omver geblazen wordt, je een gezelligere partner bent en weer zin hebt om met vriendinnen af te spreken omdat je daar energie van krijgt.