After Birth

"Geniet er nou maar van hè"

 

Lekker, in je slaapkamer cocoonen, tuttebellen met je baby. Beetje borstvoeding geven, knuffelen, lekker tukkie doen en heerlijk eten dat je al in de vriezer hebt liggen. Not.At.All.

Je ligt tussen kussens, tissues, en spuugdoekjes. Eten doe je hap snap tussendoor, wel echt heel goed voorbereid (!) en knuffelen en voeden is een non-stop bezigheid. Als iedereen slaapt, en jij niet, voelt het soms zwaar en eenzaam.

Samen wennen in de eerste weken, dankzij het vaderschapsverlof, zodat jullie met elkaar kunnen wennen. Het gezin waar je van droomde is nu werkelijkheid. Die eerste weken vlogen voorbij, je partner is alweer aan het werk, en zelfs blij met de afwisseling. En jij? Jij probeert structuur te houden in de dag en maar er komt niks uit je handen van wat je had voorgenomen.

Je zag het zo voor je, stralend en sereen als moeder. Die momenten zijn er zeker maar tegelijk zie je je wallen onder je ogen donkerder worden en je energiepeil is laag.

Dan je bevalling, hoe goed het mogelijk ook ging, je denkt er vaak aan terug. Je kan het niet goed beschrijven maar zoveel gedachten en gevoelens gingen door je heen, dat had je nooit voorzien.

Hoe kan het dat je jezelf zo mixed-up voelt. Zijn dat nog steeds de hormonen? Hoort dit er gewoon bij? Wanneer wordt het dan beter, rustiger?

Goed nieuws, je bent niet de enige die deze periode anders beleefd dan van te voren bedacht. Het gebeurt de beste, ondanks goede voorbereiding of de op papier mooiste bevalling. De paradox dat de periode na de bevalling éen van rust & genieten is, is dat je rust Nódig hebt om te kunnen genieten. Je “Tropenjaar” begint meteen in de eerste week, zo ongeveer vanaf dag 2 of 3 na de bevalling wanneer je adrenalinepiek gedaald is. ‘Jaar’ is ook een understatement, maar houd moed, je vindt je weg erin!

Dat 4de trimester was toch een periode van relaxt genieten? Het is allesbehalve dat! Je doucht je niet voor de middag, je bent 24/7 met voeding bezig maar zelf eet je hap snap tussendoor en je bent zóoo moe. Ja, je krijgt er zeker wat moois voor terug maar jezelf ben je een beetje kwijt.

Misschien vind je het lastigste nog wel dat je dit hele avontuur zo onderschat hebt. Jij, met je oervertrouwen én realistische blik. Maar onthoud, het is een fase en ook jij kunt (weer) vanuit rust gaan genieten. 

Groei in je nieuwe zelf

Samen nemen we je ervaring van de bevalling, geboorte en eerste kraamperiode helemaal door. Eerst luchten.

Hieruit volgen voldoende ingangen om te
koppelen aan je wensen en verlangens.

Dan volgt het praktisch integreren in je dagelijks leven. Geduld en ruimte vrijmaken voor jouw proces zorgt voor rust & ontspanning. Dat werkt niet alleen voor jou goed maar voor je hele gezin.

Klaar met alle goedbedoelde adviezen

Vertrouwen hebben in jezelf, je partner én je baby passend bij jouw manier van leven.
Dat is wat je wilt.

Adviezen, oplossingen en tips van anderen kun je wel horen en zonder irritatie pik je daaruit wat voor jou goed voelt of je bedankt vriendelijk, je hebt geen input nodig.

Samen met je partner geef je jullie nieuwe leven vorm.

Vergroot je veerkracht

Je pakt op wat fysiek, emotioneel en mentaal nodig is voor jouw herstel.

Je maakt tijd voor jouzelf vrij zonder dat je je schuldig voelt naar je baby of partner. Juist wanneer je denkt dat jij echt diegene bent die onmisbaar is voor de ander.

Ik spreek graag met allebei de ouders, dan is er veel sneller een goede afstemming en vooruitgang.

Herken je dat?

 

Je hoeft geen trauma te hebben om hulp te vragen. Het kan zoveel relaxter juist omdat je het jezelf gunt.

Kijk je het nog een weekje aan? Tuurlijk gaat het op den duur meer vanzelf. Je groeit zelf mee met je baby.

Maar ik vind het zo zonde als ik van vrouwen hoor dat ze, wanneer ik vertel wat ik doe, achteraf gezien graag die support hadden gehad.

Langzaam verandert er maatschappelijk iets. Wordt er meer gesproken over deze periode waar gewoon niet elke dag helemaal roze is. Wanneer slaapgebrek en continue aanpassing echt een wissel trekt op je gemoed en logisch redeneren daardoor vertroebelt.

Je wilt het zo graag goed doen voor jouw kind en dat zorgt voor een hoge druk, spanning. 

Stop met je groot houden of alles alleen uitzoeken en gun jezelf meer ontspanning en rust zodat je meer genietmomenten ervaart. Plan een kennismakingsgesprek in en vertel me dan wat voor jou belangrijk is.

 

Gun jezelf wat support

 

Deze tijd is kostbaar! Creëer rust, plezier en vertrouwen.
Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 30-45 min.

 

14 + 11 =

Wat levert het jou op?

Ik help jullie als gezin in de meest bewogen periode waar een vertrouwd professioneel aanspreekpunt gemist wordt.

Het tot je nemen van jouw beval-ervaring door het stellen van verdiepende vragen, laat je zien welke betekenis het heeft voor jouw ontwikkeling. 

Twijfels die ontstaan omdat theorie verschilt met de praktijk, of door invloed van de goedbedoelde adviezen, maken plaats voor zelfvertrouwen.

Rust in je hoofd creëren en daardoor ook in je lijf.

Ontspanning in je relatie.

Vrij en in vertrouwen in plaats van schuld of schaamte.

Als er specifieke hulp nodig is, bijvoorbeeld bij borstvoeding, dan kijk ik in mijn netwerk of er iemand bij jou past.

Ik denk mee wat belangrijk is bij het maken van keuzes die bij jullie passen.

 

Je nieuwe zelf leren kennen hoef je niet alleen te doen

Offline support en online gesprekken voor jou, om jouw nieuwe leven en grootste ervaring de tijd en aandacht te geven die het nodig heeft.

Veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik terecht?

Het kennismakingsgesprek plannen we z.s.m. samen in. Als je dan een ja voelt, is het eerste gesprek binnen de eerstvolgende 2 weken

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan opdrachten?

Het is de bedoeling dat je geen tijd kwijtraakt. In plaats van het gevoel dat je nog meer moet ga je meer rust ervaren. Dat levert energie op. Omdat ik weet hoe kostbaar tijd & energie zijn is dat juist de insteek. Praktische, efficiente en impactvolle vaardigheden die je meteen in je dagelijks leven kan integreren.

Ik weet nog niet of ik alleen of samen met mijn partner die gesprekken wil

Je hoeft niet alles te weten. We kunnen in een kennismakingsgesprek erachter komen wat voor jou/jullie past. Je kunt per afspraak besluiten of je alleen of samen deelneemt.

Als jij vindt dat je genoeg geduld hebt gehad en klaar bent met wachten tot je echt kan genieten van het moederschap

waardoor je lekker in je vel zit, niet meer emotioneel omver geblazen wordt, je een fijne partner & moeder bent en weer zin hebt om met vriendinnen af te spreken omdat je daar energie van krijgt.